About

Een trotse Tunesische Nederlander, die in 1987 het licht zag. Productie van een atheïstische Nederlandse moeder en een Islamitische Tunesische vader, vervolgens getuige op de bruiloft van moeders met nieuwe aanwinst, en vanaf dat moment mede-opgevoed en geïnspireerd door haar katholieke tweede vader. Enig meisje, zusje van een broer, en zus van broertjes in het gezin dat met het nageslacht van zowel vader als moeder om precies te zijn nog één broer en drie broertjes kent. Kleindochter van een zeer protestante opa en oma, vervelend nichtje van een atheïstische VVDer. Dit met al talloze kerstdagen meegemaakt te hebben zonder elkaar ritueel af te maken. Vroeger temperamentvol kakkermeisjes met de stick bewerkt op het hockeyveld in ‘t Gooi, vervolgens Marokkanen en boeren highkicks verkocht tijdens thaiboxlessen en carnaval gevierd met de brabo’s; kortom van alle markten thuis. Soms wat té uitgesproken en goed in buiten de lijntjes kleuren. Moslima uit overtuiging, recht vanuit het hart et fier d’être.

Vanavond (14 maart 2011) door haar broertje omschreven als:

” jij in een school vissen die allemaal stroomafwaarts zwemmen, maar jij als enige stroomopwaarts. ”

Iets té geobsedeerd door social media, en daar ook haar werk van heeft gemaakt. Verder druk met werk, afstuderen, vriendinnen en familie. Houdt van sushi en nasheed muziek. Spreek vloeiend Nederlands, Engels, Frans en Arabisch. Denkt ook Chinees te kunnen spreken. En dat beetje Duits proberen we hardnekkig te ontkennen.

10 Responses to “About”

 1. Luan March 16, 2011 at 16:10 #

  Dit is de leukste biografie ever. Hahahaha. Vroeger temperamentvol kakkermeisjes met de stick bewerkt op het hockeyveld in ‘t Gooi.

 2. Andien April 23, 2011 at 19:17 #

  Heel erg leuke en interessante blog! Jij bent de multi-culti nederlander in optima forma en je schrijft er heel goed over! ‘k Kwam hier via tweet van houtappel terecht, heb zelf niet zoveel te melden… (geen tijd vooral). Veel plezier en succes en geluk in je verdere leven! En hartelijke groeten vanuit het zuid-westen van dit kleine kikkerlandje.
  Andien

 3. Michael April 23, 2011 at 22:43 #

  Salaam alaikom,

  Beste zuster,

  Ik kwam via twitter op je blog K#nker hoofddoek terecht
  BarrakAllahfeek voor je sterke blog.

  Graag zou ik blogs willen gebruiken voor salaamislam.nl
  1 keer per maand inschallah.
  Graag ontvang ik een reactie of je hiervoor open staat.

  Wa alaikom salaam

 4. Jan April 24, 2011 at 13:29 #

  Ik lees je graag, kom gerust langs voor een ‘hollandse’ tajine en be my guest! anytime!

 5. Doo Hyong van Eibergen Santhagens April 27, 2011 at 09:54 #

  Beste Dunya,

  Mooie blog en ik diverse reacties achtergelaten op je blog. Blijf vooral jezelf en ik sta 100% acter je staan!!En als anderen je veroordelen vanwege het feit dat je een hoofddoekje draagt dan zit er iets verkeerd in hun hoofd!!

  Zou je misschien al mijn berichten uit jouw blog van 23 april kunnen verwijderen i.v.m. privé redenen? Ik heb mijn berichten ondertekend met Doo Hyong van Eibergen Santhagens.

  Sterkte meid, ik heb grote waardering voor je!!

  Hartelijke groet, Doo Hyong van Eibergen Santhagens

 6. Burç Karatay April 27, 2011 at 12:19 #

  Erg leuk hoe je je ‘about’ hebt ingevuld. Vermakelijk 😀 Keep it up!

 7. Nazli April 28, 2011 at 22:08 #

  Hiii collegatje,
  En jawel hoor, ik wist het wel.
  Super meid, had wel een vermoeden dat er zoveel meer in je schuil ging dan we maar konden vermoeden. Je hebt een enorme talent voor schrijven, geweldig!
  Vriendelijke groet,
  Nazli

 8. Mandy June 22, 2011 at 14:39 #

  Hoi Dunya,

  Blij om je verzet te lezen tegen de belachelijke neerbuigende opmerkingen die je ten deel zijn gevallen mbt je hoofddoek. Goed dat je er over schrijft! Heel goed!

  Vraag aan jou; we hebben jou en alle andere gekleurde, gemixte, allochtone of hoe je het ook wil noemen nederlanders nodig voor protest. Komende zondag 26 juni start er een grote marsderbeschaving vanaf het boijmans van beuningen in Rotterdam naar Denhaag. Een initiatief van Kunstenaars en creatieven tegen de manier waarop dit kabinet met de verworven beschaving omgaat. Ofwel langzaam nederland aan het veranderen is in een angstig land waarin mensen bang zijn voor alles wat anders is. Voeg je bij als je wilt.

  http://www.marsderbeschaving.nl

  Mvg Mandy

 9. Bas June 23, 2011 at 13:53 #

  Je bent een fijn mens lijkt me zo… heb je columns gelezen… En dan zijn mensen verbaasd dat ik geemigreerd ben…. ? :-/ plaatsvervangende schaamte, teleurstelling en blij dat ik weg ben. Groetjes uit Praag en hang in there…

 10. Jaap December 2, 2011 at 09:03 #

  Dag Dunya Henya,

  Ik heb al een tijd gen prettig venijnige column van je gelezen. Heel jammer. Ik hoop dat je binnenkort weer eens zin in hebt.

  Hartelijke groet,

  A Hollander living in a small town

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: